Endelig! Udvidet sortering i Excel 25. aug 2006

Som den nørdede programmør jeg er, kender jeg kun til tre forskellige tal: 0, 1 og uendelig. Hvis man for eksempel vil gemme et billede til en kontaktperson i sit adressekartoktek, så vil jeg enten ikke kunne gemme noget billede (0), kunne gemme ét billede (1), eller kunne tilknytte ligeså mange billeder som jeg har lyst til (uendelig).

Derfor irriterer det mig grænseløst når man i Excel for eksempel kun kan sortere sine tabeller efter tre kolonner.

For det meste gør det ikke noget - det er sjældent at jeg har brug for at sortere mere end to kolonner - men de få gange jeg har brug for flere, hvad gør jeg så?

Open-Office har i deres mani med at kopiere Microsoft til mindste detalje, selvfølgelig lavet den samme sære begrænsning:

Bemærk at vinduet er kæmpestort, og der faktisk er plads til to sorteringsfelter mere.

Det er okay at det ikke umiddelbart er muligt at sortere efter flere tabeller - hvis der var en knap "Tilføj sorterings-kriterie" ville det være helt fint. Eller måske en knap til "avanceret sortering" - alt andet end denne irriterende begrænsning til 3.

Jeg er på det rene med at visse ting er nødt til at være begrænsede - man har ikke behov for uendelig mange USB-stik, og der kan være en begrænsning på hvor mange filer man kan have liggende i en folder - men i dette tilfælde er begrænsningen udelukkende på programmets interne funktionalitet, der skal ikke gemmes nogle data, den samme sorterings-algoritme skal bare kaldes N gange.

Heldigvis er der nu sket noget - beta-udgaven af Microsoft Office 2007 (som jeg må tilstå at jeg er ret begejstret for) har en helt ny sorterings-boks:

Det er udelukkende for sammenligningens skyld at jeg har lavet tre søgekriterier - man kan lave så mange eller så få som man vil - og man kan ændre på rækkefølgen uden at skulle vælge kolonner og det hele en gang til. Det er smart, det er tiltrængt, og det er på tide!

Mit spinkle håb er at OpenOffice folkene går amok i deres kopiering af Microsoft, så den næste version af OpenOffice også bliver rar at bruge.

Tilføj kommentar

www.peterlind.dk

Nyeste blog-indlæg