Nedtur (i brønden) 12. dec 2006

Det er da helt unikt. I afsnit 12 af Absalons Hemmelighed forsøgte Cecilie og Hubert at kravle ned i en brønd i ruinen af Absalons gård, for på den måde at finde frem til englens fængsel. Brønden burde vel om noget være portalen til den magiske verden - måske... Faktisk synes jeg at vi har set utrolig lidt til denne magiske verden, de syner Cecilie havde i starten er åbenbart helt væk - hun holder sig selvfølgelig også væk fra Margrethes kranie - nu er det bare almindelige flashbacks når vi hører historien om Absalon, Valdemar, Margrethe og Hans. Men der er stadig en del mystik omkring Hubert - hvorfor besvimede han da lampen gik ud? Kører han på fotosyntese? Er han overhovedet virkelig?

Men jeg tror ikke tidligere at der er gået så lang tid med at finde portalen - hvis der da overhovedet er en portal - som regel plejer den at være oppe at køre allerede i andet eller tredje afsnit. Og er julen egentlig truet? Det føles ikke helt sådan - men hvad nu med Ida? Klarer hun sig? Nu finder Cecilie jo aldrig englen - hun klatrer ikke ned i den brønd alene, det er helt sikkert. Så egentlig var det et godt klassisk nedturs-afsnit her halvvejs i historien - alt er tabt, alle er skurke, alle forhold er gået i stykker, alt håb er ude. Så på den måde bliver det vel ikke rigtig jul?

Jeg er blevet meget begejstret for "Absalons Hemmelighed" - det er første gang i mange år at jeg partout se alle afsnit af en julekalender. Heldigvis er den også tilgængelig på nettet, så det er rent faktisk muligt at få den at se hvis man skulle være borte fra et fjernsyn mellem 19:30 og 20. Det er rart - forhåbentlig er det en trend der fortsætter!

Det er rart at de andre figurer, især Frode og Ib, men også Benedikte og Niels, får en del mere screentime, og endda har nogle forholdsvis seriøse roller - forældrene var lidt for fjollede i starten med deres planlægningskalender og diverse diskussioner, og debatten om og med hushjælpen var jo bare for mærkelig - men de er blevet bedre synes jeg. Frode og Ib er rigtig spændende, og nu er selv arkæologen Petra begyndt at vise (en eller anden form for) karakter. Historien er stadig meget centreret omkring Cecilie, men i det mindste er hun en sej pige så vi drenge ikke sidder og keder os i prinsesselir - jeg ved så ikke hvad prinsessepigerne synes om hende, men forhåbentlig synes de også at det er sejt at hun er sej (eller hvad de unge nu siger nutildags).

Skjult reklame

Af uransagelige årsager er serien blevet beskyldt for at være skjult reklame for stormagasinet Magasin. Og det på trods af at tv-serier der handlede om Fields eller Tivoli fik dom på ikke at være reklame - skjult eller ej. Men hvilket stormagasin skulle historien ellers foregå i? Og er det ikke mindst lige så meget reklame for København, for Metroen, for Domkirkerne og for Nationalmuseet?

Men der er faktisk noget ret direkte reklame - Hjerteforeningen har for eksempel formået at få nyheden om at de søger hjertebørn der nu er blevet voksne, ind flere steder i DR i løbet af december. Og deres julekampagne, "Julen er hjerternes og børnenes tid", viser en guirlande lavet af patientarmbånd, og opløsningen på net-udgaven er for lille, men armbåndet i centrum tilhører en "Ida Sørensen" der er indlagt 01-12... I det mindste hedder hun ikke Berggren...

Og forleden var der juletræ og indsamling til "Red barnet" - juletræet var pyntet med "Red barnet" kugler, og har stadig en prominent plads nede i kælderen hos Frode og Ib.

Men det er nok lidt svært at hidse sig op over den slags reklame ... Så det vil jeg heller ikke gøre.

Tilføj kommentar

www.peterlind.dk

Nyeste blog-indlæg