Lækreste bil nogensinde 10. jan 2007

Vi har talt en del om biler på det sidste i min omgangskreds - det startede egentlig med en Henrik Dahl-inspireret sammenligning mellem piger og biler. Lamborghinien som man vender sig om efter, og Volvoen som man flytter sammen med. Måske var det en uheldig sammenligning, måske er det ikke 'pænt' at sammenligne mennesker og maskiner på den måde - men det hele er jo bare forsimplede symboler for en forsimplet tankegang.

Men det største problem opstod da vi drenge forsøgte at inddele debatten i lidt flere niveauer, ved at inddrage Porsche, Peugeot, Morris, Saab, Chrysler, Mercedes, Ferrari, Fiat, Suzuki og forskellige modeller af de forskellige mærker - for pigerne kendte ikke ret mange af mærkerne, og stort set ingen af de forskellige modeller. Og måske er det det største problem i den slags sammenligninger, for hvor vi drenge lægger vægt på et væld af fine detaljer, og sagtens kan se den eksorbitante forskel på Porsche 911 og Porsche 914, også selv om vi ikke lige har bilerne foran os - så tænker pigerne måske mere i 'lækker bil' versus 'ikke lækker bil' ... og tror derfor at vi drenge opdeler pigerne i de samme to grupper, hvilket vi jo ikke gør (i hvertfald ikke når vi er voksnere).

Den lækreste bil nogensinde, er uden tvivl Mercedes 300SL fra omkring 1954, den klassiske sølvfarvede mågevinge afbilledet her til højre. Det betvivler ingen der ser den, hverken piger eller drenge - men det er primært vi drenge der husker alle detaljer om den, og drømmer om den om natten, selv om vi aldrig nogensinde har set en i virkeligheden, eller kan gøre os håb om at få en.

Det svarer vel lidt til at være forgabt i Ghita Nørby som hun var i 1960'erne. Når man ser de gamle film, tænker man straks "wow" - men først og fremmest er det jo ikke en ægte tiltrækning, hun er jo ikke virkelig, og hvis man skulle få fat i hende i virkeligheden, vil det nok være en noget anden oplevelse.

Måske kan man ikke sammenligne - men det er da en lækker bil!

Tilføj kommentar

www.peterlind.dk

Nyeste blog-indlæg