Okay, Open-office sucks! 18. jun 2006

Siden jeg skrev om crashing the crasher - er OpenOffice gået ned for mig flere gange - især hvis jeg har arbejdet med tegninger inde i tekstdokumenter.

Jeg forstår ikke hvorfor det skal være så svært? Hvad er det der er så anderledes ved tekstbehandlingsdokumenter i forhold til for eksempel html-sider? Hvorfor kan jeg ikke bare lave en tegning og gemme den, og så bare henvise til den tegning fra mit tekstdokument? Den eneste måde at gøre det på er at oprette et OLE-object til en fil - hvorfor skal det hedde noget så teknisk? Og hvordan kan det være at et dokument vokser med 1.5MB når jeg linker til en tegning på 12KB? Og hvordan kan det være at programmet kører og kører og kører på harddisken hver gang jeg klikker på et billede? Der er næsten 1GB fri hukommelse, hvad ville der være galt i at bruge den?

Efterhånden har OpenOffice gjort så meget for at kopiere Microsoft Office at det ikke længere er et reelt alternativ - de kopierer rask væk de dårlige ting, for eksempel får man ALTID det samme grimme font i nye tekstbokse, uanset hvor mange gange man ændrer det i de eksisterende. Man skal ALTID slå sideoversigten fra når man redigerer en tegning inde i et dokument - hver eneste gang!

Jeg savner stadig et office-program der ikke skelner så skarpt mellem billeder, tekst, tekstbokse og alt det andet - jeg vil have lov til at indsætte et stykke grafik hist og her - jeg vil have lov til at markere et samlet område at tekst og billeder og erklære det for ét billede ...

Men sandsynligvis får jeg bare to forskellige tekstbehandlingsprogrammer, begge med de samme ulemper, men med hvert sit design af knapperne på toolbaren.

suk.

Tilføj kommentar

www.peterlind.dk

Nyeste blog-indlæg