DR-Dead? 3. mar 2007

Jeg har spurgt DR om hvor mange der egentlig kan se DR-Live på samme tid, men har endnu ikke fået et svar. Til gengæld fortalte betjent Jon fra Fjernbetjentene mig at kapaciteten er cirka 1000. I følge en artikel på politiken.dk er der dog planer om at øge kapaciteten til 2000-4000 samtidige brugere.

Det vil sige at med 2.324.000 licenspligtige husstande er dr.dk tv i stand til at servicere 0.04%, men planlægger altså at opgradere til hele 0.17% ... det må man nok sige. Det er næsten en femtedel procent af kunderne - det er vist til sammenligning kun danskespil.dk (det andet store monopol) der kan tilbyde så dårlige odds.

Jeg begyndte egentlig at skrive dette indlæg fordi dr.dk stort set var helt død - men det ser ud til at den er kommet op igen, så det er ikke helt værd at brokke sig over. Men jeg undrer mig nu stadig over at jeg så tit får denne fejlbesked på dr.dk tv: "Adgang nægtet" - jeg betaler da ellers? (okay, jeg ved godt at det er en program-fejl, og at det er en funktion der ikke har adgang til et bestemt objekts attributter - men alligevel!)

Men medielicensen giver faktisk ikke ret til at klage over at man ikke kan modtage produktet - det er nemlig hverken et produkt eller en service man betaler for, men derimod "det at man potentielt kan være i stand til fra tid til anden at benytte det pågældende produkt" (min egen formulering). Det er lidt det samme med software - uanset om man bruger Word eller ej, så skal man betale licens hvis man har det liggende på en cd, også selv om man aldrig installerer det, eller måske ikke engang har en computer at installere det på. Forskellen er dog stadigvæk at med softwaren vælger man stadigvæk selv om man vil købe en licens - men det er vel kun et spørgsmål om tid, før Microsoft indgår i et samarbejde med DR, og begynder at opkræve licenser af alle computerejere - for vi har jo trods alt muligheden for at benytte deres produkter ...

Tilføj kommentar

www.peterlind.dk

Nyeste blog-indlæg