Jeg er ved at blive en af "dem" ... 6. jul 2006

Jeg havde ellers forsvoret at det skulle ske - at det kunne ske - men det ser ud til at jeg stille og roligt er ved at blive til en "af dem".

Det tog mig lang tid at tage mig sammen til rent faktisk at installere Firefox-browseren, og da jeg gjorde det, var det kun for at teste om de ændringer jeg lavede til Humata WebSystem, nu også virkede i den browser. Det viste sig snart at være en fordel at rode med css i Firefox, fordi den genindlæser css-filen hver gang den er ændret - det kan være mere end almindeligt frustrerende at Internet Explorer ikke gør det, for man ved aldrig om ens ændringer ikke virkede eller om de bare ikke var blevet læst endnu. Efterhånden blev jeg også ret begejstret for Javascript-konsollen i Firefox, og efter noget tid fandt jeg også frem til en fremragende Javascript-debugger. Det blev hurtigt nemmere at udvikle først og fremmest til Firefox, og derefter tilpasse til Internet Explorer.

For noget tid siden stødte jeg så på dette fabelagtige diagram:

Jeg synes som så mange andre at det er en både sjov og rammende beskrivelse - men til at starte med syntes jeg nu ikke at det store gule område behøvede være helt så stort - så slemt er det jo heller ikke at få tingene til at virke i Internet fucking Explorer...

Indtil i denne uge ...

Jeg har installeret Microsofts glimrende script-debugger, og deres endnu smartere developer-toolbar, og bortset fra at script-debuggeren har det med at crashe alle kørende udgaver af Internet Explorer, så kan man da se hvilke fejl ens javascript afstedkommer.

Efter nogle måneder med Firefox har jeg vænnet mig til bare at 'gætte' hvordan man gør et eller andet. Hvis jeg vil sætte en attribut på et element, så kalder jeg bare element.setAttribute(name, value) uden at tænke nærmere over det. Hvis jeg vil ændre et elements indhold med noget html modtaget via Ajax, så kalder jeg bare element.innerHTML = ajaxresponse, og det virker som regel også.

Bare ikke i Internet Explorer - det er ikke alle attributter man kan sætte med setAttribute, for eksempel hverken name, style eller en eneste event-handler - onclick, onchange og den slags. Og der er markant forskel på værdierne true og "true". Har man en gang sat en attribut til true, så kan man ikke bagefter sætte den til hverken "true" eller "false". Der er forskel på hvilke værdier man må bruge med setAttribute, og hvilke man må bruge direkte på attributten.

For det meste kræver det timelange undersøgelser på MSDN, Google, og min favorit-javascript-site [quirksmode], før man finder ud af hvad fejlen er - for ofte er det en fejl i Internet Explorer, endda en fejl der er opdaget og dokumenteret af Microsoft selv for 4-5-6 år siden.

Jeg tvivler stærkt på at IE7 løser alle problemer - efter sigende er de eneste ændringer at xmlHttpRequest har fået et ordentligt navn, og så er der kommet tabs ... det meste af Firefox' brugerflade er blevet kopieret - men mon den interne mekanik også er - jeg tvivler som sagt.

Og nu er jeg altså ved at blive en "af dem" - jeg er også skiftet til ThunderBird...

Tilføj kommentar

www.peterlind.dk

Nyeste blog-indlæg