Sving 9. maj 2008

Så lykkedes det endelig! Eller lykkedes og lykkedes - jeg er i hvert fald i dén grad begyndt at få "the feel".

I går lavede jeg lidt arbejde på Suzukien, og kørte en tur ud på landet - hvor jeg fandt den fedeste rute jeg har prøvet i rigtig mange år!

Jeg læste i min nyligt fundne Haynes-manual at der skal være 20-30 mm "slack" i kæden, og der var mindst 60 ... Det må have resulteret i at den slaskede en del (jeg kan jo ikke se det når jeg kører) for efter en god stramning (hvor jeg selvfølgelig fik slået mig selv til blods) kunne den pludselig meget bedre accelerere igennem venstresving - noget vi ellers ikke var meget for (hverken mig eller Suzi...). Men det skulle prøves, og jeg planlagde en rute ad Jyllinge til, via de små mystiske Sjællandske landsbyer: Risby, Ledøje, Smørumovre, Hove, Østrup, Gundsømagle og nogle små andre byer så små at de ikke er på kortene.

Og lige mellem Smørumovre og Hove er den så:

Den perfekte landevej. Masser af dejlige bløde sving - forholdsvis bred vej - stort set ingen trafik - godt udsyn for det meste - ny og ren asfalt - ingen traktorer.

Der fik jeg endelig mulighed for at øve mig i at lægge mig ordentligt ned i svingene, og det lykkedes ret godt hvis jeg selv skal sige det, så nu er der et par flere ting jeg kan checke af på listen. Nu mangler jeg bare at vænne mig til baghjulets dans på de ujævne veje inde i byen - men måske det også har hjulpet lidt med kæden - hvem ved ...

Forresten så var Jyllinge lystbådehavn ganske aldeles fantastisk - jeg ankom lige til solnedgang, og det var superromantisk. Jeg ærgede mig virkelig over ikke at have taget kameraet med, for der kunne jeg virkelig være gået amok med HDR billeder af skibene, solen, mågerne, og selvfølgelig cyklen :-)

Turen hjem var lidt kold, men den orange-lyseblå-mørkeblå tonede himmel og den segl-formede måne i spejlene gjorde det hele superfotogent - hvilket jeg dog glemte igen da jeg kom til svingene fra den anden side ...

Tilføj kommentar

www.peterlind.dk

Nyeste blog-indlæg