Design 2009 8. feb 2009

Et nyt år kræver et nyt design!

Sådan er det bare - der er ingen diskussion.

Desværre er jeg slet ikke med på noderne når det drejer sig om webdesign - jeg er altid en lille generation bagud. I 2007 var det det helt store web2.0 design med tynde skrå striber, spejlinger og stærke grønne og orange farver. I 2008 var det grunge-looket med blækplatter og rustpletter der var det helt seje. Hvad det bliver her i 2009 har jeg stadig ikke fundet ud af.

Men jeg kan se at mange sider går i en slags back-to-basics mode, hvor der er masser af tom plads, masser af hvid white-space, altså store blanke sider. Facebook og Google er nogle af trendsætterne der.

På den anden side så er der også gang i en designmode med masser af små detaljer. Hvor 2008 bød på masser af brush-effekter, og der helst skulle være flere hundrede brushes i hvert eneste billede, gerne hele sværme af sommerfugle, blomster, kaniner, og hvad man nu ellers kunne finde på, så ser 2009 ud til at blive mere 3D inspireret. 2008 havde 2D brushes i et 3D-miljø, men 2009 bliver nok mere "rigtig" 3D, med billeder der bliver opbygget af en masse små detaljer, ansigter der ser ud til at "gå i stykker", hvor alting på en måde er pixelleret, men hvor pixels ikke nødvendigvis er ensfarvede rektangulære flader, men i sig selv er mere eller mindre komplekse figurer.

Hvor jeg syntes at introen til Casino Royale bød på et godt overblik over brush-designet i 2007, og Wall-E gav et godt billede af grunge-stilen i 2008, så tror jeg at Sunshine bedst beskriver stilen som den bliver her i 2009 - pudsigt at en film helt fra 2007 kan være så langt forud ...

Men hvordan det grafiske design kommer til at påvirke web-design, det aner jeg ikke.

Selv har jeg valgt de rene linjer, de store tomme rum, hvide blanke flader, og antydningen af lidt grunge i menuerne her i bloggen.

De øvrige sider er holdt helt rene.

Så velkommen til et nyt år her på peterlind.dk - det bliver sikkert lige så kaotisk mht opdateringer og ændringer som alle de øvrige år :)

Tilføj kommentar

www.peterlind.dk

Nyeste blog-indlæg