My life as a DBA - år 0 25. jul 2006

Det må omtrent være 10 år siden jeg læste Søren Vangs "Relationsdatabaser og SQL" - det må have været første-udgaven fra 1989, for jeg lånte den vist på det lokale kommunebibliotek...

Men jeg læste til ingeniør, og vi lærte ikke meget om relationsdatabaser, det skulle man ikke bruge når man udviklede embedded software. Desværre kom jeg ikke til at arbejde ret meget med embedded software, og i 2000 sad jeg pludselig og skulle arbejde med halvstore relationelle databaser til finansielle systemer - indrømmet, det var forholdsvis simple databasemodeller jeg blev udsat for, én tabel til fakturanumre, og en anden tabel til faktureringslinjer - men jeg blev alligevel inspireret og fik taget mig sammen til at gen-erindre den smule SQL jeg kunne huske fra Søren Vangs glimrende bog.

Jeg erhvervede mig også et af de så populære IDG-hæfter - jeg tror det var "SQL i praksis" men lærte ærlig talt mere af at sidde og eksperimentere med MySQL og det fantastiske værktøj phpMyAdmin der i mine øjne helt og holdent har udkonkurreret alle andre db-design-værktøjer.

Og nu er jeg pludselig blevet DBA... (ja, jeg ved det - hvad tænker de?) Men jeg har besluttet at det skal gøres ordentligt - så jeg vil gå på jagt i litteraturen, og finde de perler det må være - ligesom jeg gjorde med softwareudvikling og projekt-ledelse, og brugerflade-design ... og jeg vil holde denne side opdateret med alt hvad jeg finder!

Tilføj kommentar

www.peterlind.dk

Nyeste blog-indlæg