Pølsehorn 22. feb 2009

Så er der pølsehorn!

Jeg fandt for noget tid siden den noget nær perfekte opskrifte på pølsehorn, kaldet Karstens Pølsehorn. Med en lille bitte smule tilpasning har jeg gjort den til min absolutte favorit.

Ingredienser:

dl.laktosefri mælk
125 gram bagemargerine
50 gramgær
spsk. sukker
 ¼ tsk.vanillesukker
1
æg
500
gramGluten hvedemel

Lun mælken og smelt margerinen deri. Den bliver helt sikkert for varm, så lad den køle af til den er fingerlun.

Smuldr gæren i den nu kun lune mælk/margerine

Bland de øvrige ingredienser i, og ælt det godt sammen.

Lad dejen hæve overdækket i ca 30 minutter.

Find en stor bageplade og dæk den med bagepapir. Tænd ovnen på 200 grader.

Del portionen i ca 3 lige store stykker, og rul hver del ud til en kugle. Mas kuglen flad, og rul den ud til en cirkel. Skær cirklen i otte lige store stykker. Smør ketchup, sennep eller anden sauce på stykkerne, og læg en pølse på den brede ende. Rul dejen sammen om pølsen - det gør ikke spor at den stikker udenfor.

Sæt de færdigrullede pølsehorn i ovnen i et kvarters tid.

Undgå at spise dem alle med det samme - selv om de godt nok er lækre og luftige.

Kommentarer

yvonne 30. maj 2012 kl. 20:20
nu har jeg prøvet at bage disse pølsehorn, MEN 500g mel er alt for lidt, der skal da mindst 700g i for at det kan hænge sammen??? har vejet rigtigt af de andre ting. så underligt at det blev så klistret. glæder mig nu til at se resultatet senere..

Tilføj kommentar

www.peterlind.dk

Nyeste blog-indlæg