Bøger

Læste bøger

Her er nogle af de bøger jeg har læst gennem tiderne - eller i hvert fald de få af dem som jeg har annonceret her på hjemmesiden.

A Short History of Nearly Everything

Bill Bryson

Jeg hørte den som lydbog, og det var bestemt ikke en dårlig ide. Men der er store mængder information, og det er måske bedre i små mængder - enkelte kapitler i stedet for en seks timer lang monolog.
Anyways - en fantastisk historie, om, ja, stort set alt. Universets start, Jordens skabelse, menneskets oprindelse, og de videnskabsmænd og -kvinder der fandt ud af det altsammen. I den grad en genial konfirmationsgave!

Apollo

The behind-the-scenes story of one of humankind's greatest achivements

Charles Murray & Catherine Bly

Det er simpelthen en fantastisk bog - den har taget mig måneder at læse, men jeg bliver gang på gang opslugt af den, og vælter mig i begreber som MOCR, INCO, FIDO, LEM, SimSup, LMP, CMP, SCE to AUX og så videre :-) Masser af fantastiske anekdoter og tekniske detaljer man ikke anede man havde lyst til at kende!

Bedrag

om IT Factory, grådighed og magtsyge

Dorte Toft og Henrik Tüchsen

Det er i den grad en fantastisk beretning. Hvis det var en krimi ville jeg klage over at det simpelthen er alt alt for urealistisk - ingen ville få lov til at svindle SÅ meget, ikke alene uden at blive opdaget, men samtidig vinde et utal af "hæderkronede" erhvervspriser. Dorte Tofts afdækning af hvad der egentlig skete, især i 2008, er intet mindre end en fantastisk historie - spændende tilmed!

Broca's Brain

Reflections of the Romance of Science

Carl Sagan

En samling artikler om fascinationen ved videnskab - indtil videre ganske underholdende og inspirerende.

Code

The Hidden Language of Computer Hardware and Software

Charles Petzold

Den bog jeg ville ønske jeg havde haft som teenager - i hvert fald første halvdel. Anden halvdel er mest af alt forvirrende, kunne være skåret kraftigt ned, eller helt undværet.

Code Complete

A Practical Handbook of Software Construction

Steve McConnell

Cryptonomicon

Neal Stephenson

En intens - og meget lang (1152 sider) bog - med en historie der ikke helt er gået i gang endnu, men med en masse meget fascinerende forbindelser op igennem tiden fra anden verdenskrig til slutningen af 1990'erne. Det er min første Neal Stephenson bog, og den skuffer bestemt ikke ... ikke endnu da :)

Den Lykkelige Hjemfart

C.S.Forester

Den første Hornblower-bog jeg læser, og helt sikkert ikke den sidste! Det er måske ikke stor litteratur, men det er velskrevet, og en sand fornøjelse at læse om skumsprøjt og saltvand!

Failure is not an option

Mission Control from Mercury to Apollo 13 and beyond

Gene Kranz

En fantastisk ingeniørpræget beretning om de tidlige år i Nasa Mission Control, skrevet af 'manden med den hvide vest' (spillet af Ed Harris i filmen Apollo 13)

Følelser og kognition

Thomas Wiben Jensen & Martin S

En antologi af forskelligartede artikler om følelsernes betydning for hjernens øvrige funktioner - indtil videre særdeles interessant!

god is not Great

How religion poisons everything

Christopher Hitchens

Et meget vredt angreb på stort set alt hvad der har med religion at gøre - jeg er lige begyndt på bogen, og ved endnu ikke hvad jeg skal mene om den.

How to think like a computer scientist

Learning with Python

Allen Downey, Jeffrey Elkner,

En elegant lille bog om programmering for ikke-programmører. Lidt for simpel til mit niveau, men ganske fornøjelig. Er dog desværre ikke særlig objekt-orienteret, men giver ellers nogle gode vaner.

Legetøj

en roman om en forretning

H.C. Branner

Medarbejder eller modarbejder

- religion i det moderne arbejdsliv

Joel Haviv (red.)

Virksomheders Teambuildingseminarer og personlighedsudvikling i stigende grad influeret af religiøse tanker, og det kan blive et problem for de medarbejdere der ikke ønsker at tage del i religionen, men bare vil passe deres arbejde. Denne bog er en samling artikler der beskriver forholdet mellem arbejde og religion fra en række forskellige sider.

Microserfs

Douglas Coupland

Quicksilver

The Baroque Cycle - vol I

Neal Stephenson

En utrolig lang bog - som alt Neal Stephenson har skrevet - og vildt fed. Så mange detaljer, så meget research, så meget sproglig humor, jeg kan næsten ikke vente på at jeg får læst de to andre bind også.

Spillet

scorekunstnernes hemmelige verden set indefra

Neil Strauss

Fascinerende! Intet mindre! Jeg gik skeptisk i gang, og opdagede at forfatteren stort set kunne være mig selv - damn, jeg skal afprøve de ting når jeg har læst det hele!

Surely you are joking, Mr. Feynman

Adventures Of A Curious Character

Richard P. Feynman

The Bug

Ellen Ullman

Er lige begyndt, tegner rigtig godt! Ullman beskriver detaljer som compilere, GUIs og kill -9 uden at det bliver plat eller svært at forstå. Hvis hun er lige så god til at formidle historien, så bliver det fedt!

The Confusion

The Baroque Cycle - vol II

Neal Stephenson

Det tog mig adskillige måneder at læse Quicksilver, og intet tyder på at The Confusion kommer til at gå hurtigere. Men det er sgu stadig fascinerende - umuligt at berette om på så kort plads.

The Design of Everyday Things

Donald Norman

The Inmates Are Running The Asylum

Alan Cooper

Watchmen

Alan Moore

Årets helt store tegneserie-filmatisering - nu tænkte jeg at jeg hellere måtte følge flere års anbefalinger og få den læst.

Skriverier

Læserier

Lige nu læser jeg

Neal Stephenson

The Confusion

The Baroque Cycle - vol II

Det tog mig adskillige måneder at læse Quicksilver, og intet tyder på at The Confusion kommer til at gå hurtigere. Men det er sgu stadig fascinerende - umuligt at berette om på så kort plads.