LEGO

Gramseguide

Minifigures - Serie 12

Efter en længere pause, med en serie 11 der kun kom i to butikker i hele Danmark, og The LEGO Movie og The Simpsons serierne, der jo ikke var "rigtige" Collectible Minifigs, så er serie 12 nu landet*) og vi kan igen købe de små poser med minifigurer i butikkerne.
Som altid er det en udfordring at finde præcis den figur man ønsker i de ugennemsigtige poser, men med lidt øvelse kan man godt føle sig frem. Med 11 seriers erfaring, er vi "gamle" efterhånden i rigtig god træning, men for dem der enten er nytilkommere, eller ønsker lidt tips og tricks, har jeg samlet denne lille "gramseguide".

alle 16 figurer

Jeg har samlet nogle generelle tips for alle serier på denne side, men de kan opsummeres ganske kort:

Figurerne

Dino Tracker

Dino Tracker

Jeg kan ikke lade være med at tænke på Katniss Everdeen når jeg ser hende Dino Trackeren her - selv om hun kun skyder med kanyler med bedøvelse. Og kanylen er det nemmeste at finde - den er godt nok lille bitte, men falder derfor nemt ned i hjørnet, og føles som en lille 1 cm lang pind.

 • Kanyle - en lille bitte kort pind, lidt blød i det.
 • Bue - Lidt anderledes end normale buer, men man kan mærke noget der minder om et H.
Video Game Guy

Gamer / Video Game Guy

Player1 har ikke rigtig noget der udmærker ham - andet end controlleren, så føl efter den, og tjek at der kun er en, og du ikke har fat i Hofnarren.

 • Controller - 1x2 flise, men tjek at der ikke er Hofnarrens hat!
Spooky Girl

Spooky Girl

Den uhyggelige pige har en bamse, som du måske kender fra Maggie, Pandaen, Nissen, Sleepy Guy eller en af de andre figurer med bamse. Men måske er hendes hår nemmere at finde - det føles lidt som et fingerbøl, meget ligesom bibliotekarens hår nogle serier tilbage.

 • Bamsen - Den har en underlig form, men man finder let de to arme, og så føles den lidt mere som en tryklufthammer end en bamse.
 • Håret - Passer næsten som et fingerbøl - hulningen (hvor ansigtet kigger ud) er næsten ikke til at mærke.
Swashbuckler

Fægtefyr / Swashbuckler

Fægtefyren har naturligvis sit sværd - men det har hunnerkrigeren også - Fægtefyrens er egentlig en kårde, og kan findes som en meget tynd bøjelig pind. Er man i tvivl, så husk at hunnerkrigeren også har et skjold.

 • Kårde - En lang tynd bøjelig pind, og noget der føles som en kugle i den ene ende.
 • Blomsten i hatten - Er svær at føle omridset af, men den er meget flad, fladere end en almindelig LEGO plade.
Rock Star

Rock Star

Rockstjernens guitar er helt klart det nemmeste at føle efter - hans hår kan også gå an, men det kan være svært at skelne fra de andres.

 • Guitar - Start med at finde guitarens hals, den føles fuldstændig som et sværd, men følg den så til kroppen, som det er overraskende svært at mærke omridset af.
Prospector

Guldgraver / Prospector

Den gamle guldgraver har en hakke, som er meget nem at genkende. Hans skæg og hat er nye, så føles ikke som noget man kender, men skægget minder lidt om Shakespeares pibekrave.

 • Hakken - skaftet er meget hårdt, og føles tykkere end sværd og kårder. Følg det til samlingen med selve hakken - det føles lidt mere som et anker end en hakke, men du er ikke i tvivl.
Pizza Delivery Man

Pizza Delivery Man

Pizzafyren har sin kasket, men derudover så har han både en rund og en firkantet flise - som du måske kan huske helt tilbage fra DJ'en. Og ellers så er fliser altid nemme at finde.

 • Pizzaæske - En flad 2x2 flise - nem at mærke, er du lidt i tvivl, så mærk efter det runde rør midt under bunden.
 • Pizza - En rund 2x2 flise - næsten ikke til at tage fejl af.
Piggy Guy

Grisedragt / Piggy Guy

Fyren i grisedragten har et hoved der er meget unikt, men meget svært at genkende i posen. Æblet er langt nemmere at gå efter!

 • Æble - først og fremmest er det en stor kugle - lidt som om der er to hoveder i posen. Men mærk efter stilken, og prøv at knibe den sammen mellem neglene.
Lifeguard Guy

Livredder / Lifeguard Guy

Endelig kommer der en mandlig livredder til at holde hende fra serie 2 med selskab. Kan du huske hvordan den lille bøje føltes, så gå efter den, og ellers så er der kikkerten! Han er også den eneste figur med almindeligt hår.

 • Bøje - en lille flad trekant, spidsen er det nemmeste at identificere.
 • Kikkert - en kikkert føles meget som en 1x1 flise, men gå efter det lille indhak mellem okularerne (der hvor man kigger ind i kikkerten). Husk også at en kikkert har et rundt hul under neden.
 • Hår - livredderens hår passer lige på toppen af en finger, og du kan mærke de skarpe kanter fra de løse hår.
Genie Girl

Genie Girl

I 1960'erne kørte der en tv-serie kaldet I Dream of Jeannie om en astronaut der fandt en kvindelig "lampeånd" og giftede sig med hende. Genie Girl minder i høj grad om Jeannie fra den serie, samtidig med at hun er lidt kvindeligt modspil til "Genie" fra serie 6.
Hendes "ben" og lampen er de samme som den gamle Genie, og benene er helt klart nemmest at genkende.

 • Ben - benene er ikke ben, men føles som en klods med en underlig klump ved fødderne. Meget nem at finde når man lige strejfer posen.
 • Lampen - lampens håndtag føles meget som et almindeligt drikkekrus - det er ikke til at mærke forskel på håndtag og tud, men har du en af dem mellem neglene, så er det hende!
Jester

Hofnar / Jester

Hofnarrens hat kender du måske fra hofnarren i Castle, fra Ninjagos Krazi eller fra Harley Quinn, men den er faktisk ikke så nem igen at genkende. Gå i stedet efter kortene - de er almindelige 1x2 fliser, bare husk at der skal være to.

 • Kort - 1x2 fliser, husk at der skal være to. Finder du kun en, så er det nok gameren du har fat i. Tjek evt efter om du kan mærke hatten.
 • Hatten - Hvis du finder noget der føles som et hår, så tjek efter en af bjælderne - du kan næppe mærke dem begge to, men er der en udvækst med en kugle i enden, så er det narrens hat!
Hun Warrior

Hunnerkriger / Hun Warrior

Hunnerkrigeren er en af de figurer med mest ekstraudstyr: svært, skjold, hat, horn og kappe. Skjoldet er nok nemmest at finde, men husk at krigsgudinden også har et skjold.

 • Horn - hornene ligger løse i posen, og er bittesmå spidse kroge, de samme som minotauren i sin tid.
 • Horn - hornene ligger løse i posen, og er bittesmå spidse kroge, de samme som minotauren i sin tid.
 • Baseballbat - En lang pind med et lille indhak i den ene ende.
Fairytale Princess

Prinsesse / Fairytale Princess

Prinsessen og Troldmanden har begge kjole og spids hat, så der skal lidt mere til at skelne dem. Prinsessens hår sidder fast på hatten, så finder man en spids hat, med en "underlig gevækst", så er det hende. Og ellers har prinsessen kun frøen, mens troldmanden har en masse forskelligt tilbehør.

 • Frøen - Frøen er meget lille, og føles stort set ikke som LEGO, mere som en lille organisk klump af en art.
 • Hat og hår - Den spidse hat er nem at kende, og tjek at den har håret siddende fast i en hestehale bagpå, Det føles meget som de hestehaler der har været ved tidligere figurer, f.eks. Gry i The LEGO Movie-serien.
Wizard

Troldmand / Wizard

Ligesom prinsessen har troldmanden kjole og spids hat, så det er ikke nok til at afgøre hvilken af de to du har fat i. Troldmanden har dog sit skæg og sin stav, der er delt i tre: et lyssværd, en kikkert og en diamant, så føl efter en af de tre.

 • Lyssværd - jeg ved godt at det ikke er et lyssværd, men det føles præcist ligesådan. Føl efter en kort pind uden noget som helst i enderne, så er du sikker på at det er troldmanden.
 • Kikkert - eller et teleskop hedder det vist - føl efter en kort pind med forskellige tykkelser.
 • Diamant - Den er lillebitte og føles måske lidt som frøen, men hvis du kan finde frem til den lille pind der sidder i bunden af den, så er du sikker.
Space Miner

Space Miner

Space Mineren er den eneste figur med en "vest", men også hans pistol, og enhjørningehornet burde være nemme at finde. Hjelmen kan let snyde, da grisefyrens hoved føles meget ligesom en hjelm. Den store vest føles som en stor ekstra klump der er med i posen, og er en rigtig god indikator, men find en af smådelene bagefter, bare for at være sikker.

 • "Vest" - Stor og uformelig, men måske kan man få en finger ind mellem for- og bagside, og føle at det er noget der passer ned over en minifigur.
 • Strålepistol - Den er ret nem at mærke, håndtaget er tyndt, og der er de to runde rør på siden, og de små riller der er nemme at mærke med neglene. Finder du den er du helt sikker på at det er ham.
 • bor/horn - Enhjørningehornet føles lidt som et blødt lyssværd, men er tykkere i den ene ende. Føl efter den korte pind under den tykke ende - mage til pinden på pistolen, eller troldmandens diamant.
Battle Goddess

Battle Goddess

Gudinden har en masse dejligt tilbehør der er nemt at kende. Skjoldet, spyddet og ikke mindst hjelmprydelsen. Sidstnævnte er den samme som sad på romeren i serie 10, og er rigtig nem at finde!

 • Hjelmprydelsen - En lille bue, passer perfekt på en negl. Brug neglen til at føle om rillerne er der, så er du sikker på at det er hende!
 • Spyddet - føl efter en pind der er dobbelt så lang som et lyssværd, og tjek at der sidder "noget" i enden. Vær opmærksom på at det ikke er troldmanden, ved lige at tjekke efter en kjole.
 • Skjoldet - Hunnerkrigeren har også et skjold, men det har en knop på midten, dette skjold er helt rundt og buet, ligesom krigerkvinden i serie 10 (det er i øvrigt også samme spyd)

God gramselyst!

Konstruktioner

Artikler

Samlinger

Billedserier