Tegninger

Commodore 64

Jeg forsøgte skam at tegne på min Commodore 64, allerede dengang jeg fik den. Det gik ikke godt - de fleste tegninger man kunne lave, var nogle geometriske former, og det var som regel sjovere at lege med tegneprogrammerne, end at se på de resulterende billeder.

Men så kom Art Studio tror jeg det hed, og pludselig kunne man tegne rigtige billeder, sådan rigtig kunst nærmest... Det var godt nok stadig usandsynlig svært at tegne noget pænt med joystick, i en opløsning på 160x200 pixels, og med den lille detalje at man kun måtte bruge 4 af de 16 mulige farver i hver felt på 4x8 pixels, og en af de fire farver skulle være den samme for hele billedet. Det hjalp heller ikke at jeg måtte nøjes med et 12" sorthvidt fjernsyn de første mange måneder, så jeg blev aldrig rigtig god til at tegne på den computer.

Jeg forsøgte lidt, og jeg har lige fundet nogle af de pænere eksempler frem - det er ikke imponerende, bestemt ikke, men jeg var jo ung og ... ja ...

TFLSP energy

Jeg kan tydeligt huske at dette var det første billede jeg tegnede, da jeg havde fået mit farve-tv til computeren. Jeg var helt vildt med alle (3) grønne nuancer, og blev også lidt stolt over reflektionerne i de tre sæbebobler.

Men ellers så er det jo et grelt eksempel på total overforbrug af spraycan ... noget jeg heldigvis er vokset fra sidenhen.

Åh ja forresten, TFLSP var vores (min og Nickis) cracker/demo-gruppe - det stod for The Flying Light Stuff Pipes ... vi var meget unge!

City

Jeg kan ikke huske hvornår jeg lavede det her, men der er også vildt mange lignende tegninger på sort papir i min mappe fra 8. klasse, så det må være omkring 1988.

Jeg synes ikke at dette billede er særligt godt - faktisk skammer jeg mig lidt over lysene i husene, men måske er det heller aldrig gjort færdigt.

Night

Et forsøg på at lave lidt bedre skyer, og gøre en lidt mere tegneserie-agtig stil.

Jeg tror heller ikke at dette billede er gjort færdigt, for der skal vel være et eller andet som fyrtårnet lyser op? Der er så tomt nede i højre hjørne.

SDI II

Siden jeg var ganske lille har jeg drømt om at tegne en ordentlig bølge. Det er stadig ikke lykkedes, selv om jeg havde nogle ret heldige oplevelser med forsøg med oliemaling.

Det er knapt så heldigt med spraycan funktionen her - og bogstaverne oppe for oven, og månen for den sags skyld ...

Jeg tror nok at SDI henviser til et spil jeg forsøgte at lave. Det blev nu heller ikke færdigt.

Heat

Spraycan, spraycan, spraycan ... jaja, vi har jo alle været unge engang. Jeg forsøgte mig med noget abstrakt, og syntes lidt det lignede et varmebillede af noget.

Det var bare lidt leg med farverne, men jeg kan stadig lidt godt lide resultatet.

Ku Klux Klan

Der står "madness in itself" under overskriften. Og bortset fra at den blå farve er ret mørk her på pc'en, og der måske burde have været flere farver, så er det et af de billeder jeg er mest tilfreds med.

Det er lavet i 1989 står der nederst til højre.

Operation Å - intro

Jeg har fået lidt mere styr på mit spraycan misbrug, og rammer faktisk en halvgod shading-effekt på træerne her, men er åbenbart stadig ikke tålmodig nok til at justere på hver eneste pixel (og der er endda kun 32000 af dem!).

Billedet er beregnet til et andet spil jeg næsten fik lavet færdig - et spil hvor man skulle fragte et lam, en ulv og et kålhoved over en å. I introen er reflektionen i bunden af billedet animeret, så den bølger frem og tilbage.

Operation Å - spil

Selve spillet havde dette baggrundsbillede, der bestemt ikke er meget at skrive hjem om. Måske er det bare en foreløbelig skitse - det håber jeg i hvert fald.

Joystick

Dette 'fotorealistiske' billede af mit competition pro joystick set oppefra, blev brugt som baggrund i mit joystick-test program. Der var et animeret billede af knoppen på joysticket over hullet i midten, så det så helt utrolig livagtigt ud ... eller måske ikke ...

Nogle af mine tegninger