Det hypersjældne æ 23. okt 2006

I lang tid har jeg accepteret at min Adobe Photoshop startede op med en fejlbesked, om at jeg burde geninstallere den. Det var -host- indrømmet, en øhm lånt kopi jeg havde installeret på min maskine, så jeg tænkte at det sikkert var derfor - ligesom Windows XP skal være ægte for at man kan opdatere, så stiller Adobe vel de samme krav.

Men, så fik jeg ny computer, og besluttede at der skulle en købt og betalt udgave af Photoshop på - og så gav den mig den ondelyneme samme fejl. Straks efter jeg havde installeret programmet foreslog det mig at geninstallere.

Hm... Så måtte det jo være en fejl i Photoshop, og ikke en pirat-beskyttelse. Jeg søgte hid og did på nettet, og fandt ud af at fejlen kun opstår på en dansk Windows XP. Hm... Det er nemlig sådan at Adobe programmer normalt ligger i c:\programmer\Adobe\... men alle de ting der er fælles for alle programmer ligger i c:\programmer\fælles filer\Adobe\... Når et program beder Windows om mappen for fælles filer, så returnerer en engelsk Windows c:\program files\common files\ mens en dansk windows returnerer c:\programmer\fælles filer - og det er et problem for Adobe Photoshop kan ikke udføre programmer i en folder hvis navn indeholder andre bogstaver end a-z!

Hvorfor i alverden Adobe har lavet programmet sådan - og hvordan i alverden de bærer sig ad med at omforme Windows' unicode filnavne til noget andet - det er mig en gåde. Det bedste ved det hele er at den side på Adobes hjemmeside der fortæller om problemet, heller ikke kan finde ud af at vise et æ rigtigt... suk...

Man kan køre updateren manuelt, ved at gå ind i c:\programmer\fælles filer\adobe\updater\ og udføre AdobeUpdater.exe - det virker uanset om man har en betalt kopi eller ej.

Tilføj kommentar

www.peterlind.dk

Nyeste blog-indlæg