LEGO

Gramseguide

Minifigures - The LEGO Movie

Nu er The LEGO Movie i gang i biograferne, og i butikkerne kan vi igen købe de små poser med minifigurer. For nogle af os er det en ekstra del af oplevelsen at stå i butikken og befamle samtlige poser, for at finde den helt rigtige figur. Og med erfaringer fra de 11 tidligere serier (bortset fra 1 og 2 der havde individuelle stregkoder, så man ikke behøvede føle sig frem) er vi blevet ret godt trænet i at genkende figurerne i de lukkede poser. Men for dem der enten er nytilkomne, eller bare mangler lidt tips og tricks, har jeg samlet denne lille "gramseguide".

alle 16 figurer

Husk at spørge i butikken om det er okay at du står og føler dig frem til de figurer du vil have - for det meste har de ikke noget imod det, men det er altid bedst at være på den sikre side.

Sørg for at have et godt system for de figurer du skal have, dem du måske vil have, og dem du har tjekket, men ikke vil have. Og sørg for alt i verden for ikke at være i vejen for andre handlende - tilbyd eventuelt at finde en bestemt figur til dem!

Generelle tips

Ryst posen! Alle poserne indeholder en sort plade som figuren kan stå på, en folder med billeder af alle figurerne, et hoved, en krop og for det meste et par ben - ingen af de ting er til at skelne fra hinanden, så det gælder om at få dem skubbet til side.
Når man ryster posen, falder de små dele til bunds, og de er tit de nemmeste at genkende - de er unikke, og har tit meget genkendelige konturer. Så ryst løs, og føl efter i nederste hjørne!

Få luft! Nogle poser er pakket ret tæt, så delene ikke har lyst til at rasle rundt. Sørg for at trække lidt i posen, så der er rum (og luft) til at de kan flyttes rundt mellem hinanden.

Luk øjnene. Af og til er det svært at føle sig frem til tingene, når man bliver distraheret. Luk øjnene og faml i mørke, eller kig tomt op i loftet - vær ikke nervøs for at andre synes du ser fjoget ud, det syntes de fra det øjeblik du begyndte at befamle LEGO-poser!.

Figurerne

Westernrobotkvinde

?Westernrobotkvinde?

Westernkvinden og Grafittitøsen er de eneste figurer med kjoler - og den store trekantede klods er meget nem at føle sig frem til. Derefter er det bare at finde ud af hvilken af de to man har.

 • Gevær - det føles som en lang og tynd, lidt bøjet, pind, der er flad i den ene ende.
Præsident Business

Præsident Business

Håret er ret unikt, men faktisk svært at føle sig frem til - find i stedet kruset!

 • Krus - Præsidenten er den eneste figur med et krus med hank - det er nemt at føle hele vejen rundt om.
Emmet

Emmet

Emmet og Good Cop/Bad Cop minder meget om hinanden. De har begge to en 1x2 flise, og en rund hjelm med "øreflapper". Mærk på hjelmens struktur.

 • Hjelmen - Emments hjelm er lidt mere nubret, hvor politihjelmen er helt glat.
Graffititøsen

Graffititøsen

Ligesom Westernrobotkvinden er det den eneste figur med en kjole - og derefter er det blot at skelne de to. Den ene har et gevær, den anden en vifte.

 • Vifte - den lille trekantede vifte med en pind på spidsen er let at mærke i et hjørne.
 • Håret - Det er også forholdsvis nemt at mærke Graffititøsens hestehale.
Abraham Lincoln

Abraham Lincoln

Der er tre figurer der har en 2x2 flise, så mærker du sådan en, så tjek om det er Abraham Lincoln, Shakespeare eller Sekretæren.

 • Hatten - Det er utroligt nemt at få fat i hatten, den føles som en lang tyk gummislange.
Kattedamen

Kattedamen

Katten er faktisk lidt svær at mærke sig frem til - krop og ben føles som en almindelig klods, og kun halen skiller sig ud. Til gengæld er hendes lange hår lidt nemmere at føle.

 • Håret - De to lange stykker hår der hænger ned over hendes skuldre, føles som en lille klemme om ens finger.
Good Cop/Bad Cop

Good Cop/Bad Cop

Betjenten føles næsten præcis som Emmet. De har begge to en 1x2 flise, og en rund hjelm med øreflapper. Men betjenten har også et sæt håndjern.

 • Hjelmen - politihjelmen er helt glat, hvor Emmets hjelm er lidt mere nubret.
 • Håndjern - betjenten er den eneste med håndjern, men de er svære at finde frem til i posen.
Shakespeare

Shakespeare

Shakespeare er en af de tre figurer med en 2x2 flise - de to andre er Abraham Lincoln og Sekretæren. Shakespeare er den sværeste at genkende af de tre, så det er nemmest at finde ham ved udelukkelsesmetoden.

 • 2x2 flise - Der er to andre figurer med en 2x2 flise, så det er ikke nok til at sikre at det er Shakespeare.
 • Kraven - en rund krave med et hul i midten, præcis som ved den hvide klovn og skuespilleren i tidligere serier. Meget nem at mærke.
 • Håret - Shakespeares hår føles lidt som en lille hjelm, mindre end betjentens.
Gry

Gry

Gry er en barsk arbejdspige, men hun har alligevel en lang fletning i håret - den er meget nem at genkende. Og så har hun selvfølgelig sin tryklufthammer.

 • Håret - en lang tyk fletning for enden af en hjelm.
Larry

Larry

En kop kaffe til 195,- kroner - det er hvad Larry sælger, og udover kaffekoppen er der ikke meget unikt ved ham. Hans hår er svært at skelne fra de andres - det føles som en hjelm.
Men bare det at der ikke rigtig er andet med, gør posen meget lille, og nem at genkende.

 • Kaffekoppen - føles som en 1x1 rund klods, men uden knop - lidt som et lille hoved.
Sekretær

Sekretæren

Præsidentens sekretær er en ud af tre figurer med en 2x2 flise - og derudover har hun ikke rigtig noget udstyr. Hendes hår er dog super-unikt, så føl også efter det.

 • Håret - føles meget som en hjelm i stil med Emmets og Betjentens, men har en ekstra kant på bagsiden.
Mexikaner

Mexikaner

Først og fremmest er der en masse ting i posen, så man behøver næsten ikke føle sig frem til noget - bare det at man ikke kan finde rundt mellem de mange dele, viser at det er ham!

 • Hatten - En stor rund skive med en top på midten.
 • Tallerknen - Føles meget som hatten - lidt fladere, med en anti-knop under bunden.
 • Tacos - små 1x1 fliser, den eneste figur med så små ting.
Hvor er mine bukser?

Hvor er mine bukser?

Der er to par ben i posen, og ikke andet ekstra, så føl efter dem. Hold fast om det ene par, og se om du kan finde et til. Prøv at bøje benenene, så ved du at du har fat i dem.

 • Ben - to par ben i posen.
Westernfyr

Westernfyr

Westernfyren har dynamit og en seksløber. Hans hat og skæg er lidt svært at føle sig frem til, men revolveren er nem - den føles lidt som en krum banan. Dynamit-stængerne er også nemme, de føles som en lakrids der ligger i posen.

 • Revolver - en lille krum banan-agtig ting.
 • Dynamit - Føles som en lakridsstang.
Panda

Panda

Pandaen er en fyr i pandadragt, og er nemmest at genkende på det enormt store hoved. Find en hjelm med nogle "pigge", så har du et pandahoved med ører. Den lille panda er lidt svær, for den føles meget som Grys tryklufthammer.

 • Hoved - enormt stor hjelm med to små pigge.
 • Pandaunge - Føles som en en tryklufthammer - tjek at det ikke er Gry, ved at der ikke er nogen fletning.
Havfrue

Havfrue

Havfruen er den nemmeste af alle at føle - halen er meget stor, og gør posen meget tykkere end de andre. Tjek at det ikke er en mexikaner, ved at finde de yderste finner på halen.

 • Halen - Fylder hele posen, og har to små finner på spidsen.

God gramselyst!

Konstruktioner

Artikler

Samlinger

Billedserier