LEGO

Gramseguide

Minifigures - The Simpsons

For første gang nogensinde har LEGO lavet Simpsons-figurer - man kan købe familiens hus og få familien og nabo Flanders med, men man kan også købe figurerne løse i de små poser. De figurer der går igen i huset og poserne har forskellige ansigtsudtryk, og lidt forskelligt tøj, så det gør ikke noget at have begge udgaver.
Alle Simpsons figurerne har forskellige hoveder, men det gør det faktisk ikke nemmere at føle forskel på poserne, for man kan ikke rigtig bruge sin erfaring fra at føle på de 12 tidligere serier, da det er helt nye og unikke forme. Mange af figurerne har det samme tilbehør - f.eks. en 2x2 flise - så det kan godt være lidt af en udfordring at sikre sig at man har fat i den helt rigtige. Forhåbentlig kan denne lille "gramseguide" hjælpe dig!

alle 16 figurer

Figurerne

Homer

Homer

Homer er den eneste figur med en 1x2 flise, og den eneste figur med en 1x1 rund flise, så han er nem at skelne fra de andre.

 • Fjernbetjening - en 1x2 flise. Du kan mærke de skarpe kanter, og hulrummet på bagsiden.
 • Donut - en 1x1 rund flise. Den er svær at finde, men du kan mærke en lille bitte flad ting der er lidt rund. Den forveksles ikke med andet.
Bart

Bart

Skateboardet er stort, men lidt svært at genkende. Hjulene er nemmest, og er man i tvivl, så er Barts hoved et af de nemmere at føle sig frem til.

 • Hjul - Skateboardhjulene føles som et firkantet hul ind i et eller andet. Man kan lige få en pegefinger ind mellem to hjul, og nogle gange finde den tynde aksel. Så er den sikker.
 • Skateboardet - selve skateboardet er stort og klodset. Man kan mærke rundingen i hver ende, den tynde midte, og de skarpe pigge hvor hjulene sættes fast.
 • Hovedet - Barts hoved er en cylinder med pigge på toppen. Fold posen rundt om hovedet, og mærk om du kan trykke en finger mod piggene, så har du Bart.
Marge

Marge

Marge har to små stykker tilbehør, men hendes hår er så alt-dominerende at der ikke er nogen grund til at lede efter andet.

 • Håret - Brug en negl til at finde en lang nubret ting der føles lidt som en lille majskolbe.
Lisa

Lisa

Lisas hår er næsten det samme som Maggies, så opgiv at genkende hende på det. Find i stedet saxofonen - dens u-form er meget nem at føle.

 • Saxofon - det er den samme som musikeren havde i serie11, og den er meget nem at genkende på dens u-formede bund.
Maggie

Maggie

Maggie er nemmest at kende på bamsen - det er den samme bamse der tidligere er brugt til den søvnige figur, til pandaen og til den lille elf med en julegave.

 • Bamsen - den føles som en lille tryklufthammer, en cylinder med to arme/håndtag.
Grampa

Grampa

Bedstefar Simpson har kun 2x2 flise, og det er der tre andre figurer der også har - men en af dem er Marge, og hende tager man ikke fejl af. Finder du en flise, så tjek om figuren har lange, bøjelige ben - så er det Grampa!

 • Avisen - en 2x2 flise - men tjek også lige om der er bøjelige ben.
Flanders

Flanders

Flanders har en kop med et håndtag - den er nem at genkende. Og skulle man ikke lige finde den, så har han også en værktøjskasse.

 • Koppen - lille rund ting med et håndtag, umulig at tage fejl af.
 • Værktøjskassen - Samme værktøjskasse som mekanikeren i serie X - den føles som en lang klods med noget (håndtaget) der stikker ud for oven.
Krusty

Krusty

Krusty har spidst hår, men kan godt forveksles med Mr. Burns, der har en tilsvarende spids næse. Derfor er det sikrere at mærke efter tærten.

 • Tærte - det er den samme som klovnen i serie X, find en flad rund ting med en knop (egentlig et rør) på undersiden. Pak eventuelt posen tæt omkring det du finder, så formen er nemmere at identificere.
Milhouse

Milhouse

Milhouse og Ralph er meget svære at skelne fra hinanden - jeg gjorde det at jeg samlede dem begge i én bunke, og derefter sorterede dem fra hinanden. Forskellen er nemmere at mærke når man kun skal tænke på at sortere en ud af to, end en ud af 16.
Find først en figur med en 2x2 flise og korte ben, og mærk derefter på hovedet.

 • Hovedet - Milhouses hoved er mere nubret, man kan mærke hans hår, hans briller og hans næse som en masse udspring. Ralphs er helt glat og rundt i forhold til.
Ralph

Ralph

Milhouse og Ralph er meget svære at skelne fra hinanden - jeg gjorde det at jeg samlede dem begge i én bunke, og derefter sorterede dem fra hinanden. Forskellen er nemmere at mærke når man kun skal tænke på at sortere en ud af to, end en ud af 16.
Find først en figur med en 2x2 flise og korte ben, og mærk derefter på hovedet.

 • Hovedet - Ralphs hoved er næsten kuglerundt og meget glat i forhold til Milhouses, der har en masse udspring.
Apu

Apu

Apu har en kop Squishee, mage til den kop kaffe Larry havde i sidste serie. Den føles meget som en almindelig kop, forskellen er at der ikke er noget håndtag.

 • Squishee kop - en lille rund ting på størrelse med en rund klods. Pak posen hele vejen rundt om den, så du er sikker på at der ikke er noget håndtag.
Nelson

Nelson

Baseballbattet er en sikker vinder - der er ingen tvivl når man først har fat på det.

 • Baseballbat - En lang pind med et lille indhak i den ene ende.
Itchy

Itchy (musen)

Nogle gange får man fat i ørerne, men for det meste så er køllen den nemmeste ting at genkende.

 • Køllen - Den er stor og "underlig" - kan i første omgang godt føles lidt som Marges hår, men bliver tynd i den ene ende.
Scratchy

Scratchy (katten)

Øksen er forholdsvis nem at mærke, men halen er oftest det man først finder - det er dog meget svært at være sikker, så finder du en hale, så tjek at der også er en økse.

 • Økse - en kort pind med et "håndtag" - prøv at presse posen rundt om øksehovedet.
 • Hale - Det er en blød buet ting med en underlig "fluesmækker"-agtig holder til at passe om benene.
Chief Wiggum

Chief Wiggum

Politichefens hat er støbt fast på ham, og er faktisk ret genkendelig, men ellers så er både megafonen - som er kendt fra flere rumgutter - og politistaven - som også var i serie 11s "bobby" meget genkendelige.

 • Politistav - En lille meget kort stav med en rille på midten.
 • Megafonen - Føles lidt som en pistol - rillerne er nemme at mærke med en negl.
 • Hoved med hat - den ottekantede (eller bare kantede) hat er nem at føle.
Mr Burns

Mr Burns

Mr. Burns hoved er faktisk ret svært at føle - men til gengæld har han som den eneste et almindeligt minifig-hoved, nemlig den treøjede fisk i sin bowle!

 • Guldfiskebowle - Et helt almindeligt minifighoved som man har haft fat i et utal af gange i alle de andre serier.
 • Radioaktiv stang - Et lyssværd, eller et skud fra en strålepistol. En lang tynd stang uden nogle særlige kendetegn.

God gramselyst!

Konstruktioner

Artikler

Samlinger

Billedserier