Paginata

Om Paginata

Paginata er et Content Management System, altså et program til at håndtere hjemmesider og deres indhold.
Jeg har selv udviklet Paginata gennem en årrække, og bruger det blandt andet til at drive www.peterlind.dk. Der findes et utal af den slags CMS'er, og hvis man er i drillehumør kan man sige at det primære kendetegn for Paginata er, at det er udviklet af mig - men jeg håber at det snart vil vise sig at være så meget mere.

Historien om en overlever

Målt i Internet-tid er Paginata en olding - arbejdet startede helt tilbage i 2003 med et ganske primitivt menu-redigerings-system, og i løbet af de følgende seks år voksede koden til et uoverskueligt vildnis. I efteråret 2009 stod jeg med valget mellem at starte helt forfra, eller bruge oceaner af tid på at vedligeholde et kaotisk system. Jeg valgte dog en tredje mulighed, nemlig at ombygge det eksisterende system gradvist til en ny og noget mere gennemarbejdet arkitektur.
I forbindelse med ombygningen har jeg først og fremmest fokuseret på at www.peterlind.dk hele tiden har skullet køre med den nyeste version, for at jeg på den måde tvang mig selv til at lave små ændringer der rent faktisk fungerede.

Prøv det

Udover at jeg foretager ombygningen i små skridt, så offentliggør jeg også mit arbejde. Enhver kan downloade den seneste version af Paginata og installere det på sin egen maskine, og i det hele taget bruge det til hvad man lyster.
Download
Paginata nu!

Download
Paginata nu!